KESKIVIIKKONA-TORSTAINA 24-25.06.2009. KOTONA

Lämpötila 17,8 °C; kosteus 55 %; kastepiste 8,7 °C; pohjoistuulta 3 m/s; puuska 4 m/s; paine 1024,9 hPa; pilvisyys: selkeää; näkyvyys yli 20 km.

Tuli siis katsottua Beck-sarjan tämän (tai eilisen) illan jakso. Taattua Ruotsalaista laatu draamaa. Ja se Gunvald, oijoijoijoi, mitä silmänruokaa..

Tosiaankin, mistä se johtuu, että Ruotsalaiset osaavat tämän viihteen/draaman tekemisen niiiiiin satapaljon paremmin kuin Suomalaiset. Kun ajatellaan loistavia Beckin jaksoja ja Wallanderia!! Aivan mielettömän loistavia juttuja. Missä on vika kun Suomessa ei osata tehdä tällaista, ei ikinä. Ketä oikeasti kiinnostaa nämä "pahat pojat" kaltaiset surkeat elokuvakyhäelmät? Oikeasti? Suomessa ei todellakaan ole kunnon näyttelijöitä, kuin ihan muutama, joista pakko mainita muuten jo tämä sarjakin missä on sentäs sitä jotain, Maria Kallio sarja.. Lehtolaisen Leenan loistavia dekkareita, jotka TIETENKIN ovat kirjoina niiiiiiin paljon parempia, MUTTA minun yltiökriittisiin juttuihin ja valintoihin ja tarkasteluihin liittyen se kyseinen sarja on ihan katsomisen arvoinen..Pidän tämän Minna Haapkylän tavasta näytellä, näytellä tavalla joka poikkeaa tästä valtavirrasta millä tavalla näyttelijät suomessa näyttelevät.. Minna Haapkylä sisäistää tässäkin kyseisessä sarjassa roolinsa niin, että se on jopa uskottava, jopa niiiiin uskottava, että kun luen Lehtolaisen kirjoja, kuvittelen Maria Kallion juuri kyseisen näköiseksi ja oloiseksi. Suomalaiset yleensä ylinäyttelevät, kuka jaksaa kaksituntista elokuvaa katsoa missä vittu perkelettä hoetaan koko ajan, tai elokuvaa jossa kossupullo on pääosassa? Mua sanalla sanoen hävettää, että suomesta ja suomalaisuudesta saadaan ulkomailla kyseisen kaltainen kuva, jossa vittu viina ja puukkohippa pohjalaisittain on se oleellinen juttu ja elokuva joiden näyttelijöiden PUHEESTA ei saa mitään selvää, ihmeellistä möngerrystä jonka katsomisesta ja varsinkin kuuntelemiseen keskittyminen vie kaiken sen muun nautinnon mitä elokuvan pitäisi katsojilleen antaa! Toinen karmaiseva asia on nämä kirjakieltä puhuvat elokuvat, eiiih..karmaisevia. Ja nämä samat näyttelijät elokuvista toiseen, samojen ohjaajien ohjaamina, HOHHOIJJAKKAA!!!

Suomeen voitaisiin palkata näyttelijöitä Ruotsista, sekä ohjaajan tietenkin myös, tehtäisiin ns. suomenruotsalainen laatusarja, puitteita ja maisemia meiltä varmaankin omasta takaa löytyy!! Kannattaako kukaan muu?

Tosin missä on Donner, Jörn Donnerin ammattitaitoa voitaisiin tässäkin käyttää, mutta taitaa olla niin, että suomessa on vallalla tällainen hyväveliorganisaatio tällä alalla, samat tylsääkin tylsempien elokuvien tekijät ne vaan porskuttaa ja suoltaa sitä samaa vanhaa paskaa, samoilla surkeilla näyttelijöillä ja kansa hurraa..

Se siitä avautumisesta.. Aurinkoinen päivä tänään ollut, liian kuuma mun makuuni, joten etsiskelin varjopaikkoja hevoskastanjan ja syreeneiden katveesta. Esikoinen käväisi taekwondo-harkoissa isukin kanssa, ne pidettiin ulkosalla, kun on kesä ja hyvät ilmat.. Huomenna pitäisi keretä kirjastoon kuopuksen kanssa, lainaamaan pari kirjaa..Henning Mankellin eräs teos pitäisi löytää, sekä ehkä tuota Liza Marklundia.. Voi sitten rentoutua ja uppoutua mukaviin lukuhetkiin, tuolla riippumatossa makoillen..

Mukavaa tulevaa torstai päivää teille!Pusu