TORSTAINA 18.06.2009. KOTONA

Lämpötila 12,9 °C; kosteus 65 %; kastepiste 6,4 °C; etelätuulta 4 m/s; puuska 4 m/s; paine 1012,5 hPa; pilvisyys: melkein selkeää; näkyvyys yli 20 km.

..vaikka kuvittelin, että aamulla kello kymmenen aikaan kauppaan meno olisi ollut fiksukin kuningasidea, luullen ettei kukaan muu vielä siihen aikaan ruokakauppaan eksy. Kuinkas ollakkaan, kauppa oli täynnä juhannuksen juhlintaan kiirehtiviä, yhtä fiksun kuningasidean saaneita kansalaisia.. Sanoin hyvästit rauhalliselle ostoshetkelle!

 Olin tulossa fysikaalisesta, joten ajattelin näin lyöväni kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja järkytys sitä ihmisvirtaa mikä kaupassa oli. Lihatiskille oli pitkät jonot ja mummot pitivät perinteisiä torikokouksiaan kärryineen keskellä sitä kaikkea kaaosta, mitä valtava määrä ihmisiä saa aikaiseksi pienessä marketissa. Ihanaa oli tosin huomata se, että kauppiaammekin oli saanut kotimaisia uusia perunoita myyntiin näin juhannukseksi ja vielä kohtuu hintaan (1,89 kilo). Omat perunamme tuolla perunamaassa antavat vielä odottaa sitä juhlallista hetkeä, jolloin ensimmäiset tämän "torpparin perheen" tuotokset saadaan sieltä maasta nostettua! Ehkä vielä pari viikkoa, ehkä ainakin niin. Joka tapauksessa, kaupassa käynnistä selviytyminen vaati taas kerran, hyviä hermoja ja luovimistaitoja.. Hengissä selvisin kuitenkin ja nyt olemme varautuneet kunnolla juhannuksen tuloon..ei ainakaan nälkään kuolla, siitä olen varma..

Sain juuri äsken kuopuksen ruokittua ja esikoinen edelleen antaa odottaa itseään, kavereiden seura kun kiinnostaa niin paljon enemmän, kuin se nälkä ja äidin lihapadat. Mies lähti toimittamaan yhtä puuvenettä veljensä kanssa tuonne meidän saareen, joten häntäkin saa taas kerran tässä odotella ruokapöytään.. Ihana aurinkoinen päivä tänään ollut kaikesta huolimatta, tosin nyt alkanut taas pilviä keräämään ja jos vanhat merkit pitänevät paikkansa, niin huomenna sataa vettä, mutta eipä se mitään haittaa..satakoon jos on sataakseen. Nyt kyllä väsyttäisi vähäsen, saisinkohan tuon kuopuksen houkuteltua päiväunille raihnaisen äidin kanssa..täytyy kokeilla!

Mukavaa juhannusta kaikille..olkaa varovaisia siellä, niin vesillä kuin autoteillä Pusu